Sari la conținut

Actiuni caritabile

Act caritabil la Centrul de Zi Aurora pentru copii cu dizabilități neuromotorii -aprilie 2024

A devenit o tradiție pentru asociația noastră să vizităm periodic Centrul de Zi Aurora pentru copii cu dizabilități neuromotorii, cu o modestă contribuție la buna funcționare a instituției și cu daruri care sperăm noi au adus bucurie copilașilor.

Suntem încă o dată alături de oamenii centrului în nobila și minunata misiune pe care și-au asumat-o pentru toți copiii care trec pragul acestei instituții. Credem cu tărie că fiecare gest de generozitate și compasiune contează enorm, drept pentru care, echipa asociației a pășit printre acești copii cu speranță și încredere că aduc zâmbet și o rază de lumină pe chipul lor și vin în același timp cu o contribuție la efortul echipei de conducere de a păstra porțile centrului deschise.

Mulțumim cu toată prețuirea domnului colonel Alex Alexandroaia care a închegat echipa de voluntari și tuturor colegilor care au contribuit cu donații generoase.

Cele mai calde și sincere mulțumiri doamnei Alina Nanu, doamnei Maria Rabigan (asistent medical/sectia chirurgie/SMMUC) și  doamnei Gina Fueru (instructor fitness) pentru entuziasmul, energia și bucuria cu care au participat la această acțiune.

Act caritabil la Centrul de Abilitare si Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati Tatarai – martie 2024

Am vizitat recent Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dezabilități Tătărăi, un așezământ care oferă unor oameni cu care soarta nu a fost mărinimoasă șanse pentru recuperare și uneori pentru reintegrarea acestora în familie ori în comunitate și acordă sprijin și asistență pentru prevenirea situațiilor care ar putea pune în pericol siguranță acestora.

 Alături de asistență medicală, îngrijire, abilitare, reabilitare, consiliere psihologică, socializare și petrecerea timpului liber într-o atmosferă plăcută, terapia ocupaționață este o preocupare permanentă a personalului care conduce centrul. Și pentru că bucuriile și starea de bine vin atunci când ești înconjurat de oameni cu suflet frumos dar și atunci când faci ceea ce-ți face plăcere ne-am alăturat unui proiect al conducerii centrului de înființare a unei plantații de circa 300 de diverse soiuri de pomi fructiferi.

 Un proiect foarte frumos și benefic care vine să completeze posibilitățile terapiei ocupaționale și care în mod sigur va oferi oamenilor  îngrijiți în centru încă o cale pentru creșterea încrederii în sine, o anumită independență și o apropiere de condiția psihosocială a normalității.

Mulțumesc colegului nostru Alex Alexandroaia pentru energia și entuziasmul cu care s-a implicat în proiect.

 Aceleași sincere mulțumiri  colegilor noștri Ion Stoica și Silviu Chetroiu dar și oamenilor care ne-au ajutat să strângem bănuții necesari pentru contribuția pe care noi ne-am asumat-o în derularea proiectului.

Act caritabil la Centrul de zi Aurora – noiembrie 2023

A devenit o tradiție pentru asociația noastră să vizităm periodic, cu o contribuție modestă, Centrul de zi Aurora, acolo unde doamna directoare Mihaela Duță și doamnele din staful centrului derulează în fiecare zi, cu dragoste și pasiune un proces de recuperare extrem de dificil, cu terapii specifice, logopedie, kinetoterapie, stimulare cognitiv-senzorială cu 25 de copii cu dizabilități severe, motorii și mentale, mulți dintre aceștia fiind în fotoliu rulant.

Toți acești copii sunt în situația în care nevoia de recuperare este de lungă durată sau chiar permanentă, este extrem de costisitoare și nu întotdeauna aduce îmbunătățiri substanțiale, vizibile în timp relativ scurt.

 Am fost impresionați de răbdarea, dragostea și tenacitatea doamnelor din centru și de efortul constant pe care îl depun în interiorul acestui proces dar și preocuparea acestora pentru ca fiecare copil să fie fericit, să simtă grija și siguranța pe care o poate aduce un mediu în care sunt acceptați așa cum sunt. Iubirea necondiționată și afecțiunea nelimitată pe care le exprimă ochii și zâmbetul acestor copii și cele mai mici progrese pe care aceștia le realizează în cadrul procesului de recuperare reprezintă cea mai înaltă recompensă pentru întregul personat al centrului.

 Am învățat de la acești copii și de la doamnele care le poartă de grijă, cum să fim răbdători, umili, sensibili și devotați curajului de a răspândi în prejma noastră gânduri și fapte pline de lumină, senin, bine și frumos.

Mulțumesc cu respect tuturor colegilor care au venit cu contribuții pentru această acțiune, un gând bun și mulțumiri pentru generozitate familiei Mariana și Dorin Orzan, după cum mulțumesc cu toată prețuirea doamnelor Florina Ferenț și Ștefania Mărăcine pentru disponibilitate, sprijin și promptitudine.

Asa am inceput:

Primul act caritabil derulat sub emblema Asociației cadrelor militare în rezervă și retragere din Logistica Armatei „General Constantin Zaharia” s-a desfasurat in luna martie 2020, cu sprijinul generos al membrilor asociației pentru  amenajarea unei săli de studiu în cadrul Centrului de plasament Băicoi avand convingerea că ne alăturăm eforturilor doamnei directoare Letiția Mușat de a da o șansă prin educație unor copii inimoși care știu ce înseamnă asprimea vieții .

Sprijin pentru Casa de zi AURORA: decembrie 2020

Asociația cadrelor militare în rezervă și retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia” a răspuns unui apel lansat de doamna directoare Mihaela Duță, care conduce Centrul de zi Aurora, o instituție de educație șI recuperare globală pentru copii cu dizabilități severe, motorii și mentale, majoritatea acestor copii fiind în fotoliu rulant.

Afecțiunile neurologice de care suferă acești copii necesită un proces de recuperare constant, cu terapii specifice, logopedie, kinetoterapie, stimulare cognitiv-senzorială, în condițiile în care familiile lor au o situație financiară precară și nu pot plăti nici o taxă.

Sperăm ca modesta noastră contribuție, alături de gesturile altor oameni și instituții care vin în sprijinul acestor copii, să aducă un licăr de speranță în sufletele lor și să ajute centrul într-o perioadă aspră, plină de temeri și de neprevăzut.

Ajutorarea unor familii cu mai multi copii: decembrie 2020

Mulțumim colegului nostru col.(r) Florin Tudor care a avut în aceste zile de sărbătoare o inițiativă de suflet pe care am reușit să o punem în operă alături de un bun prieten al său, părintele Florin Badea care slujește într-o parohie din apropierea Bucureștiului. Din echipa noastră a mai făcut parte doamna col.(r) Vali Pîrvu și col.(r) Mihai Burcescu. Părintele Florin Badea ne-a condus cu darurile noastre la două familii, prima cu 12 copii și cea de a doua cu 6 copii. Am fost impresionați de zâmbetele și sclipirea din ochii copiilor dar și de atașamentul față de preotul care a deschis calea spre acești oameni pe care ei îl numesc “tata părinte”. Sper să extindem aceste acțiuni dincolo de perioada sărbătorilor pentru că, în aceste zile sunt mulți oameni, instituții, organizații care vin în ajutorul celor aflați în nevoie dar pe parcursul anului aceste familii sunt date uitării.

Act caritabil pentru oamenii strazii: 15.05.2021

Avem tot ce ne trebuie pentru a fi fericiți dar avem și puterea să aducem mângâiere celor aflați în nevoie. Cu acest gând ne-am alăturat grupului de călugări din Mănăstirea Franciscană din cartierul Rahova într-o acțiune de distribuire a unei mese calde oamenilor fără adăpost. Împreună cu Frații străzii, așa cum sunt cunoscuți călugării franciscani din acest lăcaș și sub îndrumarea Părintelui Iosif, echipa închegată la nivelul ACMRRLA, a participat la pregătirile necesare și apoi la transportul și distribuirea hranei calde pentru oamenii străzii. Pentru Părintele Iosif a fost o zi obișnuită pentru că în fiecare sâmbătă vine la acești oameni cu o porție de mâncare caldă, cu un colț de pâine, cu un zâmbet și cu o mângâiere. Pentru noi a fost împresionant să vedem în jur de 50 de oameni rostind Tatăl Nostru înainte de a primi hrana dar și căldura și simplitatea cu care știu să mulțumească pentru ajutorul primit. Am înțeles că prin astfel de gesturi găsești cea mai potrivită cale de a mulțumi Divinității pentru tot ce ne dăruiește în fiecare clipă. Mulțumesc camarazilor care au contribuit la procurarea celor necesare, mulțumesc doamnei Lt. Col. Florina Ferenț și domnului col. Alexandru Popescu pentru efort și disponibilitate.

Fundația Casa Lidia- februarie 2022

Adevărata iubire este când oferi nu când primești iar atunci când oferim, investim  o parte din noi în cei care primesc. Călăuziți de aceste gânduri pline de lumină și cu credință în bine și frumos o echipă a ACMRRLA a derulat un nou act caritabil la Fundația Casa Lidia, un așezământ situat în apropierea Bucureștiului, în comuna Domnești, care adăpostește 18 copii orfani și abandonați. Povestea acestui loc a început la inițiativa domnilor Liviu Guias și Bruno Gheorghievici,  doi oameni minunați care acum veghează acești copii  din cer și care de-a lungul multor ani au ajutat zeci de suflete să simtă și să înțeleagă că au pe cineva alături într-o viață plină de asprime și neajunsuri. A fost alături de noi doamna Mihaela Guias care cu eforturi considerabile,  conduce fundația, se îngrijește de soarta acestor copii și le oferă un ajutor iubitor și necondiționat. Sperăm ca prin contribuția noastră modestă ne-am alăturat eforturilor depuse de personalul fundației pentru a transforma durerile și lipsurile  în bucurii, de a aduce speranță și încerdere în viitor și în puterea de a merge mai departe. Mulțumiri speciale doamnei doctor stomatolog Ionescu Anca Maria. Aceleași calde mulțumiri echipei ACMRRLA pentru efort și disponibilitate: doamna Lt.col. med.(rz) Elena Demetrescu, doamna Lt. col.(rz) Florina Ferenț, domnul col.(rz) Ștefan Stelian Păun.