Actiuni caritabile

Asa am inceput:

Primul act caritabil derulat sub emblema Asociației cadrelor militare în rezervă și retragere din Logistica Armatei „General Constantin Zaharia” s-a desfasurat in luna martie 2020, cu sprijinul generos al membrilor asociației pentru  amenajarea unei săli de studiu în cadrul Centrului de plasament Băicoi avand convingerea că ne alăturăm eforturilor doamnei directoare Letiția Mușat de a da o șansă prin educație unor copii inimoși care știu ce înseamnă asprimea vieții .

Sprijin pentru Casa de zi AURORA: decembrie 2020

Asociația cadrelor militare în rezervă și retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia” a răspuns unui apel lansat de doamna directoare Mihaela Duță, care conduce Centrul de zi Aurora, o instituție de educație șI recuperare globală pentru copii cu dizabilități severe, motorii și mentale, majoritatea acestor copii fiind în fotoliu rulant.

Afecțiunile neurologice de care suferă acești copii necesită un proces de recuperare constant, cu terapii specifice, logopedie, kinetoterapie, stimulare cognitiv-senzorială, în condițiile în care familiile lor au o situație financiară precară și nu pot plăti nici o taxă.

Sperăm ca modesta noastră contribuție, alături de gesturile altor oameni și instituții care vin în sprijinul acestor copii, să aducă un licăr de speranță în sufletele lor și să ajute centrul într-o perioadă aspră, plină de temeri și de neprevăzut.

Ajutorarea unor familii cu mai multi copii: decembrie 2020

Mulțumim colegului nostru col.(r) Florin Tudor care a avut în aceste zile de sărbătoare o inițiativă de suflet pe care am reușit să o punem în operă alături de un bun prieten al său, părintele Florin Badea care slujește într-o parohie din apropierea Bucureștiului. Din echipa noastră a mai făcut parte doamna col.(r) Vali Pîrvu și col.(r) Mihai Burcescu. Părintele Florin Badea ne-a condus cu darurile noastre la două familii, prima cu 12 copii și cea de a doua cu 6 copii. Am fost impresionați de zâmbetele și sclipirea din ochii copiilor dar și de atașamentul față de preotul care a deschis calea spre acești oameni pe care ei îl numesc “tata părinte”. Sper să extindem aceste acțiuni dincolo de perioada sărbătorilor pentru că, în aceste zile sunt mulți oameni, instituții, organizații care vin în ajutorul celor aflați în nevoie dar pe parcursul anului aceste familii sunt date uitării.

Act caritabil pentru oamenii strazii: 15.05.2021

Avem tot ce ne trebuie pentru a fi fericiți dar avem și puterea să aducem mângâiere celor aflați în nevoie. Cu acest gând ne-am alăturat grupului de călugări din Mănăstirea Franciscană din cartierul Rahova într-o acțiune de distribuire a unei mese calde oamenilor fără adăpost. Împreună cu Frații străzii, așa cum sunt cunoscuți călugării franciscani din acest lăcaș și sub îndrumarea Părintelui Iosif, echipa închegată la nivelul ACMRRLA, a participat la pregătirile necesare și apoi la transportul și distribuirea hranei calde pentru oamenii străzii. Pentru Părintele Iosif a fost o zi obișnuită pentru că în fiecare sâmbătă vine la acești oameni cu o porție de mâncare caldă, cu un colț de pâine, cu un zâmbet și cu o mângâiere. Pentru noi a fost împresionant să vedem în jur de 50 de oameni rostind Tatăl Nostru înainte de a primi hrana dar și căldura și simplitatea cu care știu să mulțumească pentru ajutorul primit. Am înțeles că prin astfel de gesturi găsești cea mai potrivită cale de a mulțumi Divinității pentru tot ce ne dăruiește în fiecare clipă. Mulțumesc camarazilor care au contribuit la procurarea celor necesare, mulțumesc doamnei Lt. Col. Florina Ferenț și domnului col. Alexandru Popescu pentru efort și disponibilitate.

Fundația Casa Lidia- februarie 2022

Adevărata iubire este când oferi nu când primești iar atunci când oferim, investim  o parte din noi în cei care primesc. Călăuziți de aceste gânduri pline de lumină și cu credință în bine și frumos o echipă a ACMRRLA a derulat un nou act caritabil la Fundația Casa Lidia, un așezământ situat în apropierea Bucureștiului, în comuna Domnești, care adăpostește 18 copii orfani și abandonați. Povestea acestui loc a început la inițiativa domnilor Liviu Guias și Bruno Gheorghievici,  doi oameni minunați care acum veghează acești copii  din cer și care de-a lungul multor ani au ajutat zeci de suflete să simtă și să înțeleagă că au pe cineva alături într-o viață plină de asprime și neajunsuri. A fost alături de noi doamna Mihaela Guias care cu eforturi considerabile,  conduce fundația, se îngrijește de soarta acestor copii și le oferă un ajutor iubitor și necondiționat. Sperăm ca prin contribuția noastră modestă ne-am alăturat eforturilor depuse de personalul fundației pentru a transforma durerile și lipsurile  în bucurii, de a aduce speranță și încerdere în viitor și în puterea de a merge mai departe. Mulțumiri speciale doamnei doctor stomatolog Ionescu Anca Maria. Aceleași calde mulțumiri echipei ACMRRLA pentru efort și disponibilitate: doamna Lt.col. med.(rz) Elena Demetrescu, doamna Lt. col.(rz) Florina Ferenț, domnul col.(rz) Ștefan Stelian Păun.