Sari la conținut

Proiecte finantate din Fonduri Europene

International Traning Camp in Ruse Bulgaria: 17-22 June 2024

From June 17 until June 22, 2024 we held the activity International Traning camp in Ruse, Bulgaria.

During the 6 days our team, consisting of 32 people including: staff, beneficiaries and the IT team) participated in activities according to the activity plan set in the project.

To see more details click on Activity Report

International training camp in Bulgaria – Ziua Bulgărească

 Încă o zi minunată pe timpul taberei noastre care a așezat împreună români și bulgari într-o atmosferă plină de armonie și bună dispoziție.

Am aflat detalii foarte interesante din istoria orașului și a regiunii Ruse dar și despre originile și istoria poporului bulgar.

Colegii noștri au prezentet în detaliu perioada 1877 – 1878 când  războiul de independență a adus libertatea celor doua națiuni. Dincolo de aceste fapte epocale am descoperit numeroase puncte comune în care istoria celor doua țări se intersectează, fapt care demonstrează că împărtășim valori și idealuri comune și am stabilit cu certitudine că Dunărea nu constituie o frontieră ci un fluviu care ne unește pe drumul nostru european și în interiorul NATO.

Am învățat la rândul nostru doua dansuri tradiționale bulgărești și cu o mare plăcere l-am ascultat pe colegul nostru Veselin Dodev care a interpretat câteva melodii în limba română.

A fost o zi organizată impecabil, timpul petrecut împreună demonstrând încă o dată prietenia și excelenta cooperare între cele doua asociații.

Кликнете върху БЪЛГАРСКИ

International training camp in Bulgaria – Ziua Românească

 Un prilej de a exersa cunoștințele de limba engleză acumulate pe timpul cursului, atât în prezentările noastre cât și în conversațiile cu camarazii bulgari.

Am povestit despre momente și fapte care au marcat istoria noastră, care au adus libertatea pentru români și despre Eroii care au făurit România Eternă.

 Am prezentat minunile pe care Dumnezeu le-a așezat pe pământul nostru din lunca Dunării până în vârf de munte și i-am învățat pe colegii bulgari 2 dansuri tradiționale românești: brașoveanca și perinița.

 O zi senzațională în care s-au legat prietenii și în care s-au cimentat relațiile excelente dintre cele două organizații.

Кликнете върху БЪЛГАРСКИ

International training camp in Bulgaria  Bu 2 –  iunie 2024

Starea de Bine este ceva natural, firesc și ea este mereu alimentată de Lumina oamenilor cu suflet frumos care pot transforma un grup într-o adevărată familie. Este starea pe care am căutat-o și pe care am găsit-o împreună cu colegii bulgari în aventura Erasmus+ “International training camp”, organizată într-un colț de Rai, în apropiere de orașul Ruse, în cadrul proiectului Active Retiring – Body and Mind.

Am parcurs timp de 2 zile pregătirea teoretică și cea practică sub îndrumarea domnului Stoian Iconiev, un instructor de excepție membru al clubului Compass Cross din Ruse, iar în cea de-a treia zi a avut loc competiția de orientare sportivă într-un magnific parc natural din comuna Nikolovo.

Am avut onoarea și plăcerea de a fi vizitați în teren de domnul Pencho Milkov primarul orașului Ruse iar după competiția de orientare sportivă, la festivitatea de premiere  ne-a onorat cu prezența domnul Zlatan Vanev primar al comunei Nikolovo care a înmânat diplomele și ne-a asigurat de întregul său suport atunci când vom mai avea astfel de acțiuni. Mai facem mențiunea că domnul Stoian Iconiev este un “tânăr sportiv” ajuns la venerabila vârstă de 86 de ani, un om plin de vitalitate care nu obosește niciodată și este un exeplu demn de urmat pentru oamenii care caută mișcarea în mijlocul naturii. Totodată, domnul Zlatan Vanev este multiplu campion european, mondial și olimpic la halere și ne-a vorbit în termeni elogioși despre sportivii români care au practicat acest sport, cu care a rămas bun prieten chiar dacă au trecut ani buni de când au încheiat activitatea competițională.

Au fost trei zile trăite la intensitate maximă pe traseele unei păduri maiestuase în care am fost în armonie cu cerul și copacii seculari, și în care am câștigat cu toții sănătate, prietenie și spirit de echipă.

Кликнете върху БЪЛГАРСКИ

International training camp in Bulgaria Bu 1 – iunie 2024

 Pregătim următoarea acțiune din cadrul proiectului Erasmus+ “Active Retiring – Body and Mind”.  

   A fost o zi plină de spor și bucurie împreună cu colegii bulgari, alături de care am inventariat toate detaliile pentru organizarea unei tabere pe care dorim să o transformăm într-un adevărat eveniment.

Am vizitat pensiunea în care vom fi cantonați precum și parcul natural în care vom desfășura concursurile de pescuit sportiv și lecțiile de orientare turistică.

Vom fi timp de câtva zile toride de vară pe malul unui lac fără sfârșit cu pâlcuri de nuferi care decorează luciul apei și pe potecile unei păduri care ne-a primit cu o răcoare binefăcătoare.

Cu alte cuvinte, totul pentru starea de bine, viață activă și momente memorabile alături de oameni frumoși!

Кликнете върху БЪЛГАРСКИ

Finalul cursului de limba engleză derulat în cadrul poveștii Erasmus + “Active Retiring – Body and Mind” – iunie 2024

Am lucrat sub îndrumarea doamnei profesoare Mariana Cernea căreia îi mulțumim cu recunoștință pentru profesionalismul și pasiunea cu care a condus fiecare lecție în parte.

A fost o experiență plăcută și utilă dacă ne gândim că o bună parte din colegii și colegele din grupul țintă au luat contact pentru prima oară cu limba engleză.

Dincolo de cunoștințele asimilate pe toată durata cursului am avut parte de o atmosferă relaxată și de un excelent spirit de echipă. Răsplata noastră s-a concretizat într-un certificat de participare oferit alături de prețuirea noastră tuturor participanților, într-o scurtă ceremonie, plină de entuziasm și prietenie sinceră.

Participating in such projects is a chance to keep active and envolved in different activities. It is a way to meet new people, exercise your brain and have so much fun!

Кликнете върху БЪЛГАРСКИ

Curs de limba engleza – Learning English for General Purpose – 23 mai 2024

To view click on Learning English for General Purpose 1

To view click on Learning English for General Purpose 2

Întâlnire de lucru mai 2024

Am desfasurat o intâlnire de lucru cu colegii bulgari, sosiți din Ruse, membri în echipa locală de  management a proiectului Active Retiring-Body and Mind.

Am discutat și am inventariat toate amănuntele privind organizarea și derularea acțiunilor din ultima decadă a lunii mai dar și a celor planificate prin proiect în luna iunie.

Am stabilit împreună cu Lt. Col.(r) Veselin Dodev, Mr.(r) Nikolai Nanov și cu doamna Mr.(r) Monica Stancu forma și conținutul documentelor care vor fi elaborate la finalul cursului de limba engleză, detaliile activității Online Meeting și a celor referitoare la întrebuințarea fondurilor comunitare pe care le avem la dispoziție.

 Următoarea întâlnire la Ruse pentru organizarea activităților din luna iunie în cele mai bune condiții.

Кликнете върху БЪЛГАРСКИ

Learning English for General Purpose Schedule of the Learning  Activities

April 1 – May 29, 2024

Erasmus+ Programme – Small-Scale Partnerships

Project No.: 2023-2-RO01-KA210-ADU-000184677

Title of the activity: Selection of group target and English learning sessions for adults in Romania.

Starting date: 04.06.2024

End date: 05.29.2024

Place: Bucharest/Romania

Learning English for General Purpose

Schedule of the Learning Activities

April 1 -May 29, 2024

To view click on Learning English for General Purpose Schedule of the Learning  Activities

Curs de limba engleza

Proiectul  ERASMUS+  Active Retiring – Body and Mindaprilie 2024 

Relația dintre două organizații din țări diferite capătă consistență pe măsură ce sunt identificate valori și interese comune și se cimentează odată cu transformarea unei relații instituționale corecte într-o relație de prietenie sinceră. Dept pentru care, cel  mai mare preț într-o relație de prietenie se va pune pe comunicare, datorită comunicării ne vom cunoaște mai bine și datorita ei vom putea împărtăși cu ușurință tot ce este bun și frumos în viețile noastre și în comunitățile noastre. 

Aceasta este de fapt esența proiectului “Active Retiring – Body and Mind”, să comunicăm și să găsim împreună căi și metode pentru a rămâne dinamici, optimiști și încrezători în răsăritul de soare de mâine și pentru încetinirea îmbătrânirii biologice şi prevenirea îmbătrânirii premature.

Acestea au fost gândurile noastre când am introdus cursul de limba engleză în proiect, acestea sunt gândurile cu care am parcurs prima lecție, sub îndrumarea doamnei profesoare Natasha Petrova NIKOLOVA la Ruse și a doamnei profesoare Mariana CERNEA la București.

Mulțumim domnului Albert Mandache, un tânâr amabil și inimos, care ne-a pus la dispoziție sala și s-a străduit să creeze condiții optime pentru un curs de calitate.

Кликнете върху БЪЛГАРСКИ

Proiectul  ERASMUS+  Active Retiring – Body and Mind– februarie 2024

Alături de familia ERASMUS+ la o reuniune organizată impecabil, în care ne-au fost oferite informații extrem de prețioase și de utile în efortul nostru de implementare a proiectului Active Retiring – Body and Mind .

A venit vremea să anunțăm că a fost aprobată finanțarea din fonduri europene a proiectului depus de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia”,  în luna octombrie 2023 iar la data de 09 februarie am semnat contractul, care a fost primit de la Departamentul Proiecte în Domeniul Educației Școlare și Educarea Adulților   din cadrul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Menționez că avem alături de noi în acest demers colegi dintr-o asociație de rezerviști militari din Ruse/Bulgaria care au venit alături de noi cu profesionalism, energie și entuziasm. Am stabilit în cadrul proiectului, împreună cu colegii bulgari, o serie de acțiuni care să mențină la cote firești armonia și starea noastră de bine și care să ajute camarazii ieșiți recent la pensie să înțeleagă și să simtă că pot rămâne la fel de activi și dinamici într-o nouă etapă a vieții care nu o data a generat neajunsuri la nivelul sănătății fizice și mentale.  Proiectul nostru propune activități care ne îndeamnă să ne facem timp pentru o sănătate robustă, o prioritate din bunăstarea spirituală și ne oferă calea spre o viață echilibrată din toate punctele de  vedere.

Mulțumesc cu toată prețuirea colegilor care au făcut posibilă depunerea proiectului și care, în continuare pun umărul pentru elaborarea întregului set de documente și derularea activităților în cele mai bune condiții.

Кликнете върху БЪЛГАРСКИ

Proiectul  ERASMUS+  Active Retiring – Body and Mind -martie 2024

Transnational project meeting in Romania 

„Viața începe la 40 de ani, până atunci faci doar cercetare”- Carl Gustav Jung

Active Retiring – Body and Mind, un proiect de care suntem mândri, care vine să aducă pentru noi și pentru colegii bulgari timp de calitate și posibilitatea de a construi relații armonioase bazate pe respect și prietenie.

În perioada 10–12 martie am avut alături de noi echipa partenerilor din Bulgaria care va coordona acțiunile din proiect pe care le vor derula la nivelul organizației și care se va alătura echipei noastre la acțiunile comune ce se vor desfășura în cele două țări. A fost o întâlnire fructuoasă și foarte utilă care a inițiat prctic implementarea proiectului ce se va derula în perioada 1 martie 2024 – 28 februarie 2025.

Am parcurs în aceste zile prima etapă prevăzută în proiect sub titulatura „Transnational project meeting in Romania” în care am pus de acord conținutul și am semnat întregul set de documente care detaliază finanțarea și modul de desfășurare a fiecărei activități în parte. Urmează până la sfârșitul lunii martie să constituim cu suportul membrilor asociației noastre 3 grupuri țintă care să participe la activitățile de învățare menite să ne îndepărteze de sedentarism, să ne ofere o permanentă prospețime a minții și o sănătate robustă. Vom constitui în acest cadru un grup pentru învățarea limbii engleze care va desfășura lecțiile în perioada mai – iunie, un grup pentru lecții de dans și unul pentru fitness/aerobic care vor începe cursurile în septembrie. 

Mulțumesc domnului profesor Gheorghe Răducan pentru sprijin și îndrumare și colegilor mei Marius Tătaru și Monica Stancu pentru disponibilitate și contribuția semnificativă la câștigarea finanțării pentru acest proiect.

Respectul și aprecierea noastră domnilor Veselin Dodev și Nikolay Nanov și doamnei Eliza Hazaryan pentru energia, entuziasmul și profesionalismul cu care au venit alături de noi și pentru efortul de a transforma acest demers într-un real succes.

Gânduri nobile pentru gazdele noastre de la Complexul Militar “Haiducului” pentru excelentele condiții de trai și lucru.

Кликнете върху БЪЛГАРСКИ