Proiecte finantate din Fonduri Europene

Proiectul  ERASMUS+  Active Retiring – Body and Mind

Alături de familia ERASMUS+ la o reuniune organizată impecabil, în care ne-au fost oferite informații extrem de prețioase și de utile în efortul nostru de implementare a proiectului Active Retiring – Body and Mind.

A venit vremea să anunțăm că a fost aprobată finanțarea din fonduri europene a proiectului depus de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia”,  în luna octombrie 2023 iar la data de 09 februarie am semnat contractul, care a fost primit de la Departamentul Proiecte în Domeniul Educației Școlare și Educarea Adulților   din cadrul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Menționez că avem alături de noi în acest demers colegi dintr-o asociație de rezerviști militari din Ruse/Bulgaria care au venit alături de noi cu profesionalism, energie și entuziasm. Am stabilit în cadrul proiectului, împreună cu colegii bulgari, o serie de acțiuni care să mențină la cote firești armonia și starea noastră de bine și care să ajute camarazii ieșiți recent la pensie să înțeleagă și să simtă că pot rămâne la fel de activi și dinamici într-o nouă etapă a vieții care nu o data a generat neajunsuri la nivelul sănătății fizice și mentale.  Proiectul nostru propune activități care ne îndeamnă să ne facem timp pentru o sănătate robustă, o prioritate din bunăstarea spirituală și ne oferă calea spre o viață echilibrată din toate punctele de  vedere.

Mulțumesc cu toată prețuirea colegilor care au făcut posibilă depunerea proiectului și care, în continuare pun umărul pentru elaborarea întregului set de documente și derularea activităților în cele mai bune condiții.

Alte proiecte ale asociatiei

  • Construirea cu fonduri europene a unei tabere de recreere și agrement în comuna Sadu din județul Sibiu; 
  • Înscrierea ACMRRLA în programul european Erasmus plus;
  • Achiziționarea unui teren și introducerea acestuia în patrimoniul asociației în localitatea Cătiașu situată în partea muntoasă a județului Buzău;