Sari la conținut

Filiale judetene

Filiala ALBA

  1. Statutul filialei judetene Alba a Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Logistica Armatei” General Constantin Zaharia” (Descarca aici );
  2. Regulamentul de ordine interioara al filialei judetene Alba a Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Logistica Armatei” General Constantin Zaharia” (Descarca aici );
  3. Activitati ale Filialei ALBA

Infiintarea filialei judetene Alba a Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Logistica Armatei” General Constantin Zaharia” -10.07.2021.

Într-un spațiu binecuvântat în care istoria este adânc imprimată în fiecare palmă de pământ și cu sprijinul unui grup de camarazi entuziaști, a fost înființată prima filială a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei „General Constantin Zaharia”, Filiala Județeană ALBA. Într-o organizare impecabilă au fost prezentați conducerea și membrii filialei, s-au analizat proiectele imediate și cele de perspectivă, precum și intențiile de colaborare cu instituții militare, asociații de rezerviști și cu asociații de cultură care promovează tradiția locului și împărtășesc aceleași valori cu noi.

Înființarea filialei a fost marcată prin patru ceremonii cu depuneri de coroane la monumente ale eroilor, care prin sacrificiul lor au făurit România Eternă. Am trăit momente de înaltă vibrație la Vințu de Jos în prezența domnului viceprimar Petru Morar, în satul Limba din comuna Ciugud, unde ne-a onorat cu prezența domnul primar Gheorghe Damian și în localitățile Vălișoara și Rimetea. Ceremoniile au fost înnobilate de Tricolorul de pe pieptul celor doi demnitari și binecuvântate de preoți cu har care țin vie flacăra credinței și a patriotismului în comunitățile pe care le păstoresc. Frații Bogdan și Ovidiu Helerea au străjuit la fiecare monument în parte și ne-au reamintit de originile noastre prin minunatele costume purtate în lupte de daci și de romani. Mulțumesc cu respect și prețuire domnului colonel Dorin Bucur și domnului colonel (r) Nicolae Fodor pentru dăruirea cu care au organizat cele patru momente, domnului Lt.col. (r) Adrian Chișpal și domnului Lt.col. Darius Cordoș care au integrat efortul pe parcursul întegii activități. Gânduri bune și recunoștnță către toți membrii Filialei Alba, mult succes și realizări remarcabile alături de mare familie a Asociației.

3.Puncte de contact Filiala ALBA: 1. Presedinte: Colonel (rz) Nicolae FODOR; 0740.221.496; 2. Secretar : Locotenent colonel (rz) Adrian CHISPAL; 0752. 512.169;

FILIALA PRAHOVA

  1. Statutul filialei judetene PRAHOVA a Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Logistica Armatei” General Constantin Zaharia” (Descarca aici);
  2. Activitati ale Filialei PRAHOVA

Organizația umanitara Concordia –  30-31 mai 2024

În zilele de 30 și 31.05.2024, alături de colegi din cadrul Filialei am înfrumusețat ziua unor copii din cadrul Organizației umanitare Concordia (2 centre de zi pentru copii și familii din Ploiești – Casa Austria și Casa Alexandra și 1 centru permanent de la Aricești – casele de tip familial Caroline și Elisabeth), dăruind cadouri cu ocazia Zilei Copilului – 1 Iunie.

Aceste vizite au devenit un obicei frumos al Filialei noastre. Am simțit împreună bucuria și emoțiile acestor copii că au primit oaspeți care se gândesc și la ei.

Mulțumesc colegilor din Filială și colegilor din București pentru contribuția bănească, care a făcut ca acest lucru să se întâmple!

Casa de copii Concordia  –  01 mai 2024

În data de 01 mai 2024, colegii noștri col.(r) Burducea Giovani Adrian și lt.col.(r) Manea Gabriela-Nicoleta din Filiala Prahova a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia” au dăruit cadouri copiilor de la Casa de copii Concordia (Centrul permanent de la Aricești).

Mulțumim colegilor care au participat pentru efortul depus în organizarea și desfășurarea evenimentului.

De asemenea mulțumesc colegilor din Filială pentru contribuția bănească, care a făcut ca acest lucru să se întâmple!

Sărbători pascale fericite!

Ziua Armatei Romane – 25 Octombrie 2023

 Astazi 25 octombrie 2023, începând cu ora 11.00, am participat la ceremonia militară cu depuneri de coroane și jerbe de flori care s-a desfășurat la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

La această activitate, alături de colegii din Filiala Prahova, col.(r) Burducea Giovani-Adrian, lt.col.(r) Manea Gabriela-Nicoleta, ag.(r) Stoica Remus George și domnul Pleșoiu Daniel-Marian,  am depus o coroană de flori cu ocazia Zilei Armatei Române.

Să nu-i uităm niciodată și să îi cinstim mereu pe eroii care și-au dat viața pe câmpul de luptă pentru a apăra integritatea teritorială a statului român. Să îi respectăm pe toți cei care îmbracă, s-au au îmbrăcat haina militară și au jurat credință Patriei și Poporului Român.

Onoare Armatei României !

Cupa rezervistului militar la tir – mai 2023

În data de 24.05.2023, în Poligonul ”Coada izvorului”, de lângă Ploiești, s-a desfășurat activitatea denumită ”Cupa rezervistului militar la tir”.

Activitatea a fost organizată de către comanda Bazei 2 Logistice ”Valahia” cu ocazia ”Zilei rezervistului militar – 31 mai”.

Din partea filialei noastre, la activitate au participat col.(r) Burducea Giovani Adrian si col.(r) Bica Marinel.

Am avut ocazia rară de a exersa deprinderile de mânuire a pistolului mitralieră, de a participa la un concurs de tir cu această armă și de a socializa cu colegi rezerviști din județul Prahova.

Intreținerea Cimitirului Eroilor „Tabla Buții” iulie 2022

În seria actiunilor de omagiere a Eroilor Neamului Românesc, Filiala județeană Prahova a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragera din Logistica Armatei “General Constantin ZAHARIA” a inițiat o colaborare cu primăria comunei Cerașu pentru întreținerea Cimitirului Eroilor „Tabla Buții” în vederea pregătirii acestui lăcaș sacru pentru ceremonialul militar și religios care are loc în fiecare an pe 6 august, manifestare prilejuită de sărbătoarea Schimbării la față a Domnului.

În acest cadru, alături de doi oameni destoinici, reprezentanți ai primăriei Cerașu, am participat la lucrări de curățire a resturilor vegetale, cosirea ierbii, vopsirea aleilior și a pietrelor care delimitează mormintele, vopsirea șarpantei, întreținerea șindrilei etc.

Mulțumim cu respect domnului Alin-Remus STAICU, primar al comunei Cerașu, pentru oportunitatea de a fi parte la acest efort și pentru noi ar fi o mare onoare dacă această colaborare va căpăta un caracter permanent.

Sincere mulțumiri col.(r) Bica Marinel și col.(r) Ioniță Radu din cadrul filialei Prahova dar și col. Oprica Constantin și col. (r) Ivanof Dănuț pentru inițiativă, pentru promptitudinea cu care au răspuns acestei chemări și pentru disponibilitatea la efort.

Depunere de coroane la Cimitirul Eroilor „Tabla Buții” – 06 august 2022

In fiecare an în ziua de 6 august de praznicul Schimbării la Față, vibrația acestui eveniment cosmic petrecut pe Muntele Tabor, coboară în Pasul Tabla Buții, acolo unde are loc Sfânta Liturghie și o înălțătoare slujbă de pomenire a celor care și-au jertfit viața pe altarul Patriei pentru întregirea neamului românesc.

Cu prilejul acestei mari sărbători creștine primăria comunei Cerașu organizează la Cimitirul Eroilor Tabla Buții o manifestare de suflet menită să preamărească faptele și să țină trează amintirea acestor eroi care s-au înălțat la cer prin jertfă și sânge. Se adună în preajma mormintelor ostașilor necunoscuți și a celor care au numele înscris pe cruci un număr impresionant de oameni din comuna Cerașu, din satul Slon, din localitățile de la poalele muntelui dar și de pe tot cuprinsul țării. Toți acești oameni transformă creștetul munților într-o adevărată catedrală divină în care intri în armonie cu istoria și simți cum inima îți bate cu adevărat românește.

Am avut onoarea în acest an, alături de colegii Filialei Județene Prahova, să fim parte cu o modestă contribuție la acest eveniment și să depunem o coroană la monumentul care străjuiește cimitirul.

 Mulțumim încă o dată cu mult respect domnului Alin-Remus STAICU, primar al comunei Cerașu, care ne-a oferit această oportunitate și nădăjduim într-o colaborare de lungă durată. Aceleași calde mulțumiri col.(r) Marinel Bica, președintele Filialei și domnului avocat Pleșoiu Marian-Daniel.

3. Puncte de contact Filiala PRAHOVA: 1. Presedinte: Colonel (rz) Marinel BICA; 0764.720.575; 2. Vicepresedinte: Colonel (rz) Giovani BURDUCEA; 0726. 183.723;

FILIALA SIBIU

Aşezat în centrul ţării, acolo unde se întâlnesc dintotdeauna drumurile ce au legat teritoriile istorice româneşti, Sibiul a fost şi rămâne o punte de legătură şi de circulaţie a valorilor materiale şi spirituale, leagăn de străveche cultură şi civilizaţie, zona de simbioză între cultura românească şi cea a naţionalităţilor conlocuitoare.

 În acest spațiu binecuvântat, cu vechi tradiţii şi un cadru natural deosebit, a luat ființă și funcționează cu personalitate juridică distinctă,  Filiala Județeană Sibiu a Asociației cadrelor militare în rezervă și retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia”.

Pe timpul întâlnirii organizată la Cercul Militar Sibiu au fost prezentați conducerea și membrii filialei, s-au prezentat proiectele imediate și cele de perspectivă, precum și intențiile de colaborare cu instituții militare, asociații de rezerviști și cu entități de cultură care promovează tradiția locului și împărtășesc aceleași valori cu noi.

Înființarea filialei a fost marcată prin două ceremonii cu depuneri de coroane la monumente ale eroilor, care prin sacrificiul lor au făurit România Eternă. Am trăit momente de înaltă vibrație în comuna Sadu în prezența domnului primar Valentin IVAN și în comuna Rășinari, unde ne-a onorat cu prezența domnul primar  Bogdan BUCUR.

Mulțumesc cu respect și prețuire domnului colonel Mircea Roatiș și tuturor camarazilor în activitate din garnizoana Sibiu care ne-au onorat cu prezența. Aceleași sincere mulțumiri domnului colonel (r) Gabriel Stroilă pentru dăruirea cu care a organizat cele două  ceremonii și pentru modul impecabil în care a integrat efortul pe parcursul întegii activități. Gânduri pline de  recunoștnță către toți membrii Filialei Sibiu, mult succes și realizări remarcabile alături de mare familie a Asociației.

  1. Statutul filialei judetene SIBIU a Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Logistica Armatei” General Constantin Zaharia” (Descarca aici);

2. Activitati ale Filialei judetene SIBIU a Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Logistica Armatei” General Constantin Zaharia”

Actiune caritabila -martie 2023

Fapte care demonstrează că oamenii mai cred în iubire, în prietenie și compasiune și aduc în viața semenilor noștri nădejdea că nu sunt abandonați și lăsați ai nimănui. În acesată stare se înscrie  evenimentul caritabil și de susținere derulat de Filiala Județeană Sibiu a ACMRRLA în garnizoana Mediaș, un prilej care ne învață ceva prețios despre cine suntem fiecare. Cu bună credință și dorință de bine o echipă de oameni inimoși au distribuit pachete cu alimente la 15 cadre militare în rezervă și retragere și 5 doamne, soții sau urmașe ale unor veterani de război, oameni cu venituri la limita subzistenței. Inițiativa acestei acțiuni aparține domnului Victor Cernica, vicepreședinte al filialei care împreună cu președintele filialei, domnul colonel (r) Gabriel Stroilă au făcut lucrurile să se întâmple.Mai trebuie remarcat faptul că distribuția pachetelor cu alimente a avut loc la căminul de garnizoană Mediaș iar pentru cei care nu au putut să vină acolo, echipa de distribuție s-a deplasat la domiciliul acestora. La nivelul filialei și cu sprijinul asociației se analizează posibilitatea construirii unui buget care să ne permită organizarea unor acțiuni similare în garnizoana Sibiu dar și în alte localități ale județului. Mulțumim cu respect și prețuire domnului Ioan Munteanu, membru al filialei Sibiu, pentru contribuția generoasă care a făcut posibilă această acțiune.

Ceremonia de dezvelire a bustului generalului de divizie Ioniță Botoș, in comuna Nocrich din județul Sibiu – 02.07.2022

A ne cinsti înaintașii înseamnă a săvârși ceea ce și ei au făcut în viață pentru înaintașii lor și pentru a le da un exemplu de urmat dar și cultivarea sentimentului care reflectă dragostea de Țară și respectul pentru bunurile spirituale pe care le avem de la predecesori și pe care trebuie să le păstrăm ca pe niște comori sfinte.     

    Cu acest crez, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă si Retragere din Logistica Armatei ”General Constantin Zaharia”, în seria acțiunilor pentru promovarea imaginii Armatei României, a desfășurat în data de 2 iulie 2022, în comuna Nocrich din județul Sibiu, ceremonia de dezvelire a bustului generalului de divizie Ioniță Botoș, personalitate marcantă a instituției militare cu o amprentă semnificativă pe dezvoltarea intendenței și logisticii militare românești.

          Evenimentul a fost inițiat de Filiala județeană Sibiu a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă si Retragere din Logistica Armatei”General Constantin Zaharia” și s-a derulat cu sprijinul și implicarea Primăriei comunei Nocrich, familiei generalului de divizie Ioniță Botoș și a structurilor militare din garnizoana Sibiu.

Realizarea în cadrul Studioului de Arte Plastice al Armatei a bustului generalului de divizie Ioniță Botoș, personalitate consacrată a domeniului logistic al armatei, de către artistul sculptor Liviu Muscalu, dovedește preocuparea constantă a colectivului studioului de a aduce în atenția contemporanilor, dar și a celor de mâine, efigiile transpuse în formă artistică plastică ale personalităților militare sau civile care au marcat prin viața și fapta lor mersul înainte al societății.

Adunarea Generala a Filialei Județene Sibiu – 14-16.10.2022

Am participat timp de trei zile în localitatea Laslea, alături de colegi din conducerea asociației și de camarazi din Filiala Județeană Prahova la Adunarea Generala a Filialei Județene Sibiu. Într-o organizare impecabilă, s-au analizat realizările, proiectele imediate și cele de perspectivă, precum și intențiile de colaborare cu primăria comunei Sadu, cu instituții militare de învățământ și cu asociații de cultură care promovează tradiția locului și împărtășesc aceleași valori cu noi.

Totodată, membrii filialei Sibiu au fost informați despre începerea activității Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor de pe lângă ACMRRLA, modalități de înscriere și detalii privind acordarea împrumuturilor.

Mulțumesc cu respect și prețuire domnului colonel (r) Gabriel Stroilă și domnului colonel (r) Aurel Călin pentru modul în care au integrat efortul pe parcursul întegii activități și pentru dăruirea cu care au organizat momentele cu adevărat memorabile care au urmat ședinței. Am avut parte de zile superbe cu o vizită la cetatea Sighișoarei și o petrecere cu muzică de calitate, bucate alese și mult dans. Gânduri bune și recunoștnță către toți membrii Filialei Județene Sibiu, mult succes și realizări remarcabile alături de mare familie a Asociației.

3. Puncte de contact Filiala SIBIU: 1. Presedinte: Colonel (rz) Gabriel STROILA ; 0740.583.817; 2. Secretar : Plutonier adjutant sef (rz) Liviu MAFTEI; 0763.215.115;