Sari la conținut

Activitati ACMRRLA

Hristos s-a înălțat! (iunie 2024)

O zi plină de măreție și emoție în care cinstim Eroii Neamului Românesc care au rămas peste veacuri un far de lumină pentru conștiința generațiilor care au fost și a celor care vor veni peste veacuri.   Să îmbrățișăm cu iubire și cu rugăciunile noastre toate visele lor care s-au frânt pe câmpul de luptă și să binecuvântăm faptele lor care ne-au dăruit bucuria de a trăi liberi și ne  țin conștiința înaltă.

Mulțumesc cu respect și prețuire comandantului Comandamentului Logistic Întrunit, domnul General Locotenent Cătălin Zisu pentru invitația adresată asociației noastre de a participa la ceremonia organizată la mausoleul din Cimitirul Ghencea Militar.

Sincere mulțumiri domnilor Gl.bg. Ion Stoica, col.(r) Gheorghe Panica, col.(r) Ion Constantin și doamnelor col.(r) Gabriela Manea, mr.(r) Monica Stancu, alături de care am depus o coroană pe care stă scris “Glorie veșnică celor ce au făurit România Eternă!”

Vizita la Deveselu – octombrie 2023

Vizită de documentare la Baza Militară Deveselu, o unitate cu caracter special din compunerea Armatei României care adăpostește sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore. Sistemul de rachete instalat la Deveselu este unic în lume prin faptul că de regulă este instalat pe nave, aici fiind singurul loc unde este amplasat terestru. Prin aducerea lui aici, România a câștigat un sistem ultramodern de apărare antibalistică, protejându-ne de cea mai mare amenințare din lume, la ora actuală.

Am pășit într-o unitate fără corespondent în România fapt sesizat încă de la prezentarea la punctul de control-acces. Colegii mei care care știau doar din auzite despre acest loc  au avut senzația că au aterizat direct într-o bază dintr-un teatru de operații. Garduri înalte, camere video, semnale acustice și luminoase la intrare, mașini și militari de poliție militară, care te verifică după reguli foarte clare. Ne-am făcut cu prilejul vizitei o idee despre una dintre cele mai bine securizate unități militare din România, cu militari români și americani, care acționează împreună pentru îndeplinirea unor misiuni cu multe elemente comune, ca o adevărată echipă după un motto extrem de sugestiv: One Team, One Fight! (O echipă, o luptă!). Am aflat cu acest prilej că legendele care s-au născut odată cu apariția acestei unități nu au nici un fel de acoperira în realitate.

S-a demonstrat în anii care s-au scurs de la semnarea acordului în anul 2011 că România nu a devenit o țintă sigură iar militarii americani sunt parteneri egali care își îndeplinesc misiunile umăr la umăr cu militarii români. Acestea sunt elementele de mesaj pe care le-am luat cu noi alături de respectul și prețuirea pentru întregul personal al unității, aciv și în rezervă, care cu un efort imens a trnsformat un un centru de depozitare care urma să fie desființat, într-o bază modernă comparabilă cu orice bază NATO de pe teritoriul Europei.

Sincere mulțumiri domnului comandor Răzvan Brătulescu, șeful de stst major al Comandamentului Logistic Întrunit, care a făcut posibilă această vizită și domnului colonel Marius Chiriță, comandantul Bazei Militare Deveselu, pentru primirea impecabilă și întregul set de informații prezentate în briefing și în turul bazei. Aceleași mulțumiri colegilor care au făcut parte din echipă cu o mențiune specială pentru domnul Gl. Bg. Ing. (r) Ion Stoica, vicepreședinte al asociației, pentru contribuția semnificativă în organizarea vizitei.

Mulțumiri respectuoase doamnei  CAPT(N) Elizabeth Clifton, Commanding officer, Naval Support Facility, Deveselu și Cmdr. Matthew J. Iwanczuk, Commanding Officer, U.S. Aegis Ashore Missile Defense System, Deveselu, Romania, cei doi comandanți ai structurilor americane dislocate în Baza Militară Deveselu pentru prezentări și detaliile oferite referitoare la misiune și excelenta colaborare cu camarazii români.

Activitati comune cu Asociația Regională a  Ofițerilor și Subofițerilor în Rezervă și Retragere din Ruse/Bulgaria – septembrie 2023

Asociațiea Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia”, a dezvoltat o excelentă colaborare cu clubul de dans Phoenix, numărul membrilor noștri care se bucură de beneficiile dansului fiind tot mai mare după fiecare ciclu de pregătire. Ne bucurăm în cadrul acestui parteneriat de expertiza domnului profesor Gheorghe Răducan care, dincolo de tainele pașilor de dans, ne-a introdus în programul european Erasmus plus, în secțiunea ce se adresează persoanelor care au ieșit la pensie având drept scop menținerea unei vieți active și a unei stări de bine pentru minte, spirit și trup.

Pentru abordarea acestui program am pus bazele unei colaborări cu Asociația Regională a  Ofițerilor și Subofițerilor în Rezervă și Retragere cu sediul în Ruse/Bulgaria și ne bucurăm să constatăm că am găsit la camarazii bulgari un interes deosebit și toată deschiderea pentru parcurgerea pașilor necesari în derularea acestui demers.

Mulțumim încă o dată domnului profesor Gheorghe Răducan și aceleași respectuoase mulțumiri domnilor colonei Marius Tătaru și Adrian Iulian Drăguț care pun umărul la derularea proiectului și la cimentarea unei relații durabile cu partenerul bulgar.

Mulțumiri domnului colonel Veselin Dodev, președintele asociației din Bulgaria și camarazilor din echipa dumnealui, pentru primirea caldă și modul impecabil în care au organizat întâlnirile la sediul dumnealor din țara vecină.

Aniversarea domnului Colonel in retragere Nicolae IOGU, la implinirea varstei de 100 de ani – iunie 2023

La 28 iunie 2023 Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei „General Constantin ZAHARIA” a avut onoarea și privilegiul de a fi alături de Colonelul în retragere Nicolae IOGU, veteran al celui de-al doilea război mondial care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Cu emoție și bucurie am fost alături de domnul colonel și familia acestuia pe timpul vizitei la Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”, prilej cu care dumnealui  ne-a împărtășit amintiri și a rememorat momente dintr-o viață de un secol comparabilă cu o veritabilă carte de istorie. A urmat apoi o ceremonie desfășurată la restaurantul din cadrul Cercului Militar Național, pe timpul căreia, alături de colegi din asociație și de o echipă din cadrul Bazei de Instruire pentru Logistică i-am înmânat domnului colonel un drapel tricolor, plachete și diplome, în semn de profundă recunoștință pentru anii de război în care a îmbrăcat uniforma militară și slujit cu arma în mână sub steagul Armatei României. Din mărturisirile sale, am aflat că secretul acestui veac de existență l-a constituit o viață cumpătată dar și valorile creștine care l-au călăuzit permanent: iubirea de oameni, iertarea și credința. Am fost fascinați de poveștile unui om care s-a născut într-o comună din munții Pindului, în Grecia și care la vârsta de doi ani a venit alături de familia sa în țara noastră. Este impresionant să asculți un om care a copilărit în regatul României și apoi a traversat anii de război, perioada cumplită a anilor 50, 60 și întreaga epocă comunistă. Cu lumină în cuget, cu credință și cu fruntea sus a depășit cu bine toate încercările la care familia sa a fost supusă în anii de după război, părinții săi fiind considerați de regimul comunist de “origine nesănătoasă” iar fratele său, inginer de profesie, fiind închis în temnițele comuniste ca deținut politic. După anul 1990 a devenit membru  al Asociației Naționale a Veteranilor de Război în cadrul căreia a activat cu energie și devotament până în anul 2017. Îi dorim domnului  Colonel în retragere Nicolae IOGU să fie sănătos, să se bucure de fiecare clipă, de familie, prieteni și camarazi, să trăiască anii care vin cu aceiași energie și îl asigurăm că în fiecare an dăruit de Dumnezeu, îi vom fi alături și vom face tot posibilul să trnsformăm ziua de 28 iunie într-o sărbătoare.

Vizita la Deveselu – iunie 2023

Baza Militară Deveselu, un obiectiv unic care adăpostește cel mai performant sistem de apărare antibalistic de pe întreg mapamondul. O realizare de mare amploare, fără corespondent în peisajul militar european, fiind pentru prima oară când sistemul Aegis Ashore a fost instalat la nivel terestru.  Începând cu luna mai 2016 sistemul Aegis Ashore a fost declarat operațional și a devenit în același timp o capabilitate NATO destinată să apere aliații europeni împotriva amenințărilor în creștere ale unor atacuri cu rachete balitice lansate din afara spațiului Euro-Atlantic.

Anul trecut unitatea a aniversat 10 ani de existență în acest format, timp în care vechea cazarmă construită la începutul anilor 50 a devenit o Bază modernă, ridicată după toate standardele NATO cu susținerea constantă a conducerii organismului militar românesc, cu o contribuție semnificativă a Comandamentului Logistic Întrunit dar și cu un efort imens al personalului unității.

Am avut oportunitatea, cu sprijinul comandantului Comandamentului Logistic Întrunit, să vizităm acest obiectiv alături de un grup de colegi și colege din Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia”, o acțiune cu o semnificație aparte și foarte importantă în viața asociației. Am aflat cu acest prilej, din prezentările personalului bazei dar și din prezentările partenerilor americani, despre importanța deosebită a misiunilor militarilor români și modul exemplar în care acestea sunt îndeplinite și despre rolul esențial al sistemului Aegis Ashore în asigurarea securității NATO, avînd în vedere actualele amenințări din proximitatea spațiului Alianței. Totodată, am remarcat excepționala colaborare între militarii români și cei americani, colaborare care stă la originea și oferă conținut unui motto comun al celor două părți: “One team, one fight!”.

Mulțumim cu respect domnului comandor Răzvan Brătulescu, șeful de stat major al Comandamentului Logistic Întrunit care ne-a însoțit pe întreaga durată a vizitei. Aceleași sincere mulțumiri le adresăm comandantului bazei, domnul colonel Marius Chiriță pentru primirea camaraderească și stafului domniei sale pentru detaliile oferite în turul obiectivului. Același respect și calde mulțumiri comandanților Naval Support Facility Deveselu și Aegis Ashore Defense System Romania pentru prezentări și vizita în facilitatea americană.

Act caritabil la Centrul de zi Aurora – aprilie 2023

Scopul vieții este să fim așezați în Dragoste clipă de clipă, năzuință la care ajungem fie apelând la Divinitate fie atingând cu inima și cu fapta îngerii care trăiesc în prejma noastră. Știm totodată că Isus a zis “Căutați mai întâi Împărăția Cerurilor și toate celelalte și se vor adăuga ”. Noi am găsit fapta Divină și puritarea îngerilor la Centrul de zi Aurora un așezământ care îngrijește copii cu dizabilități neuromotorii severe. Le sunt afectate funcțiile motorii, cognitive și senzoriale.  Am venit cu o contribuție modestă pentru Sărbătorile Pascale și am primit în dar îmbrățișări și zâmbete izvorâte din seninul ochilor, pentru că cei mai mulți dintre ei nu pot rosti sau rostesc cuvintele cu mare greutate. Vom păstra legătura cu doamna directoare Mihaela Duță și sper să putem contribui la organizarea celor două tabere planificate în această vară pentru acești copii. Sincere mulțumiri oamenilor care au dirijat spre asociația noastră formularele 230 pentru că parte din acești bănuți merg și la astfel de acțiuni. Mulțumiri speciale doamnei Mariana Orzan și domnului colonel Dorin Orzan pentru disponibilitate, pasiune și implicare. 

Bal Dragobete – februarie 2023

Atunci când sărbătoarea de Dragobete se împletește cu sărbătorile începutului de primăvară se naște un torent de energie care care poate fi stăvilit doar cu o petrecere dedicată în totalitate Doamnelor și Domnișoarelor. Drept pentru care am creat un eveniment prin care să urăm colegelor noastre o primăvară plină de sănătate, armonie, zile senine, putere și nădejde în vremurile care se dechid înaintea noastră. Să regăsim împreună credința în mai bine, forța de a alege întotdeauna bucuria și încrederea deplină în drumul nostru. Salutăm prezența printre oaspeții noștri a domnului profesor Gheorghe Răducan care conduce clubul de dans Pheoanix însoțit de Anda Răducan, de Goran și Prokopis doi excelenți profesori de dans din Serbia,  respectiv Grecia. Am deslușit împreună cu acești doi noi prieteni ai noștri pașii unei hore sârbești și a unui minunat dans sirtaki. Mulțumiri respectuoase gazdelor noastre din Complexul militar Haiducului, recunoștință colegilor care au pus umărul la organizarea evenimentului și gânduri bune tuturor participanțior. Cu multă bucurie adresez un sincer Bun Venit celor 21 de colegi și colege care au acceptat invitația noastră de a se înscrie și a deveni membri ai ACMRRLA.

Adunarea Generală a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia” – februarie 2023

Intr-o atmosferă destinsă, camaraderească am desfășurat Adunarea Generală a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia”, ca urmare a încheierii primului ciclu de trei ani din istoria organizației noastre și drept urmare a obligației statutare de alegere a unui nou Consiliu Director. Am analizat în acest cadru pașii pe care i-am parcurs de la începutul acestui demers și tot ce am realizat în fiecare an în parte, pentru a determina într-o manieră realistă unde suntem la acest moment și pentru a proiecta ceea ce vrem să devenim în următorul ciclu de trei ani.

Se  cuvine acum, la finalul primului mandat statutar de trei ani al Consiliului Director, să transmit întreaga recunoștință și cele mai sincere mulțumiri colegilor care au condus asociația făcând parte din această echipă, pentru efortul, implicarea, hotărârea și determinarea cu care au dus la bun sfârșit toate proiectele și acțiunile pe care ni le-am propus în fiecare an în parte.

Eforturile noastre pe parcursul celor trei ani s-au concentrat pe acțiuni pentru promovarea imaginii Armatei României în societatea civilă, acte caritabile, înființarea de filiale, atragerea de noi membri, deschiderea unor căi de colaborare cu instituții militare și civile, inițierea unor discuții pentru derularea unor proiecte pe fonduri europene și nu în ultimul rând, organizarea periodică a unor întâlniri pentru petrecerea timpulspeeliui liber într-o atmosferă plină de muzică, dans și voie bună.

Pentru Consiliul Director nou ales, prognoza pentru următorii trei ani indică o perioadă difícilă, marcată de războiul de la frontierele României care produce efecte tot mai greu de gestionat în toate segmentele societății. Și în perspectiva unei stări de pace pe care întreaga omenire o așteaptă, consecințele acestui conflict se vor resimți multă vreme iar normalitatea economică și liniștea socială se vor instala în timp și cu eforturi considerabile.

Și în aceste vremuri dificile ne însoțește credința că fiecare dintre noi este un punct de sprijin pentru pașii pe care ni i-am proiectat pentru acest ciclu de trei ani. Pe parcursul noului mandat, noul Consiliul Director își propune să continuie cu răbdare și tenacitate toate proiectele aflate în derulare, să inițieze noi acțiuni și să facă tot posibilul să aducă resursele necesare pentru dezvoltarea asociației și pentru sprijinul membrilor noștri atunci când situația o va impune.

Mulțumiri respectuoase domnului col.(r) Dănuț Ivanof care a asigurat funcția de secretar general al asociației și mult succes domnului col.(r) Marinel Bica care a preluat atribuțiile acestei poziții. Aceleași mulțumiri pentru Lt. Col.(r) Mihai Burcescu și col.(r) Marius Tătaru pentru contribuția consistentă în organizarea acestui eveniment. Sinceră prețuire pentru toți colegii care au participat la eveniment și pentru cei care și-au exprimat votul și opiniile în sistem online.

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL APARATULUI TEHNIC DE CONDUCERE EXECUTIVĂ AL ASOCIAȚIEI CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ȘI RETRAGERE DIN L0GISTICA ARMATEI ,,GENERAL CONSTANTIN ZAHARIA”, PENTRU PERIOADA  2019 – 2022 – click Aici

Ziua Armatei Romane: 25.10.2020

Glorie eternă celor care prin sacrificiul lor au făurit o țară. Cu acest gând, delegația Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei ” General Constantin Zaharia” a depus o coroană la Mormântul Ostașului Necunoscut în semn de omagiu și profund respect pentru Eroii Neamului Românesc și pentru Armata României aflată în zi de sărbătoare. Transmitem un sincer La mulți ani camarazilor în activitate și celor în rezervă și retragere cu nădejdea că această zi istorică ne ține trează dorința de unitate în spiritul valorilor supreme care au caracterizat Armata României de-a lungul istoriei.

Ziua Națională a Romaniei:  01.12.2020

Un omagiu adus de membrii Asociației cadrelor militare în rezervă și retragere din Logistica Armatei „General Constantin Zaharia” celor care prin sacrificiul lor au făurit România Eternă! Această Zi Măreață reprezintă o punte trainică între Eroii care au săvârșit Marea Unire și România de astăzi. Trăim cu speranța că profunzimea și vibrația acestor clipe va ține românii uniți și hotărâți ca generație după generație să ducă România dincolo de veșnicii.

LA MULȚI ANI ROMÂNIE MÂNDRĂ! LA MULȚI ANI ROMÂNI FRUMOȘI!

Ziua Eroilor: 10.06.2021

În sfânta sărbătoare a Înălțării Domnului, delegații din Asociația cadrelor militare în rezervă și retragere din logistica armatei “General Constantin Zaharia”, au depus coroane comemorative în cadrul ceremoniilor organizate la trei dintre monumentele reprezentative din capitală, în semn de profundă recunoștință pentru Eroii care au scris istoria acestui neam și prin jertfa lor au făurit România eternă. Am avut prilejul să sorbim prin toți porii patriotismul autentic și am simțit vibrația faptelor mărețe care în vremuri aspre au păstrat țara în hotarele străbune. Mulțumesc cu respect camarazilor care au participat la aceste acțiuni. Mulțumiri speciale doamnei Lucia Alexe și domnului Marian Alexe care au asigurat coroanele cu tricolor.

Ziua Armatei Romane: 25.10.2021 Există în Bulevardul Ghencea un complex funerar construit în jurul anului 1920 format din două construcții asemănătoare așezate față în față, în spațiul dintre ele aflându-se cruci inscripționate cu nume ale Ostașilor Eroi căzuți în campaniile din anii 1916-1919. Pe plăcile de marmură fixate pe zidurile complexului funerar sunt scrise numele a 2295 de morți de război iar osuarul amenajat în subsol adăpostește rămășițele a sute de eroi necunoscuți. 

În acest loc sacru, peste care plutește lumina sacrificiului suprem, alături de col.(r) Alexandru Popescu și col.ing.(r) Florin Tudor, am depus o coroană în numele camarazilor din Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia”, pentru gloria veșnică a celor care au făurit România Eternă.

Din acest spațiu, în care pentru câteva clipe ne-am contopit cu istoria, ne exprimăm respectul profund pentru toți cei care sunt în slujba țării! La mulți ani Armatei României!

Mulțumesc pentru asistență domnului Plt. Adj. George Dumitrescu și domnului Valentin Pîrva. Aceleași mulțumiri pentru Marian și Lucia Alexe care au asigurat coroana.

Ziua Națională a Romaniei:  01.12.2021

Un dar divin primit odată cu nașterea noastră pe Pământ este acela că ne-am născut Români și avem imensa bucurie să trăim într-un spațiu binecuvântat din care ne extragem energia, harul și forța de a rămâne pe veci conectați la rădăcinile înfipte în țărâna Patriei de cei care au făurit România Eternă. Avem responsabilitatea de a rămâne cu inima alături de Martirii Neamului pentru că singura cale spre un viitor mai bun vine din trecut, vine din dârzenia cu care Eroi știuți și neștiuți au purtat această Țară prin istorie. Cu aceste gânduri membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei “General Constantin Zaharia ” au depus o coroană la Mormântul Ostașului Necunoscut și au rostit LA MULȚI ANI ROMÂNIA, LA MULȚI ANI ROMÂNI FRUMOȘI ȘI MÂNDRI!

Act caritabil la Manastirea Franciscana – decembrie 2022

Vremurile pe care le trăim vin în fiecare zi pentru mulți români cu o mulțime de griji, spaime și neliniști legate de ziua de mâine, de lipsa căldurii și a medicamentelor, de prețurile care cresc haotic și alte asemena încordări întreținute intens și câteodată agresiv de canalele de știri. Dacă pentru mulți dintre noi aceste timpuri sunt grele ne întrebăm cum percep viața oamenii care nu au un acoperiș deasupra capului și trăiesc ziua sub cerul liber iar noaptea se adăpostesc pe unde apucă. Oare se preocupă autoritățile statului într-o măsură suficientă de cei care simt căldura, frigul și ploaia direct pe piele și de oamenii care asociază ramurile pomilor cu un acoperiș?

Depune societatea destul efort pentru a adăposti oamenii care  adorm pe o bancă din parc, neștiind unde îi va găsi următoarea noapte?

Există totuși un loc binecuvântat, Mănăstirea Franciscană din cartierul Rahova, unde acestor oameni li se oferă o masă caldă, haine, un duș fierbinte și chiar un pat pentru cei care vor să rămână peste noapte.

Cu ajutorul Părintelui Iosif, care slujește în acest așezământ, o echipă din ACMRRLA a venit cu ajutoare destinate celor uitați, ignorați și abandonați, cu convingerea că împreună putem făuri binele.

Mulțumesc cu respect și prețuire doamnei Mr.(r) Florina Ferenț, doamnei Mr.(r) Monica Stancu și domnului Plt.Adj.(r) Silviu Chetroiu pentru dragostea și entuziasmul cu care s-au implicat în această a doua acțiune pe care am reușit să o derulăm alături de Frații Franciscani.